onsdag 26 mars 2014

Vitchoklad cheescake



Botten: 
12 bastogne kex
1 Daim
75 g smör

Krossa kexen och Daimen. Smält smöret och blanda ihop allt. Lägg i en form och ställ i kylen.

Fyllning:

5 gelatin blad
0,5 dl äppeljuice
200 g vitchoklad
2 ägg
200 g philadephia ost
2 dl grädde
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker


Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Koka upp saften och lägg i gelatin bladen. Rör om. Smält vitchokladen.
Skilj åt äggulor och vitor och blanda äggulorna med osten, chokladen, sockret och gelatin-blandningen.
Vispa äggvitorna till skum och vispa grädden.
Blanda grädden och äggvitorna med ost-choklad blandningen, bred på "kex-bottnen" och ställ i kylen tills den är någorlunda frusen, helst över natten men har du bråttom kan man lägga kakan i frysen en stund istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar