Fudge kan man väl äta när som helst och inte bara på julen? Det är enkelt och framför allt roligt att göra och spännande att se om konsistensen när de är klara blev som riktig fudge. Detta recept använde jag när jag gjorde fudge vid jul. Jättegott blev det. Jätte tunna blev de dock så kanske borde göra ett nytt försök och se om de blir som på bilden hehe. NOT. De här är köpta i somras på nån marknad de hade i stan. Så riktigt såhär maffig lär de nog inte bli :P
2 dl vispgrädde
3 dl socker
50 g smör
0.5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
Rör ihop grädde och socker och koka upp. Rör i ibland under tiden den kokar upp.. Klä en plåt med bakplåtspapper. Desto mindre plåt ju större/högre blir fudgen.
Låt smeten koka tills den klarar kulprovet, ca 122 grader ifall du har en termometer..
Ta kastrullen av plattan och rör i smöret, kakaon och vaniljsockret. Rör kraftigt tills smöret är smält. Häll smeten i formen/plåten och låt stelna. Går snabbare i kylskåp eller på annan kylig plats. När "smeten" stelnat är det bara att skära upp och ät. Eller varför inte gör en fin påse eller burk att lägga fudgen i och ge bort i present? :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar