onsdag 15 januari 2014

Amatör frallor

Igår tänkte jag att det var dags igen. Att baka med jäst. Blir aldrig bra, men igår hade jag ett super lätt recept på semlor/frallor vad man nu kallar dem..

4 dl vatten & 1 dl olja eller 4 dl mjölk
1 påse torrjäst
Ca 10 dl vetemjöl/grahamsmjöl/rågmjöl eller vilket mjöl man nu vill använda
Lite salt

Värm vätskan och ha i jästen. Lägg sedan i mjölet och salt och låt jäsa under duk en halv timme. Om man inte lägger allt för mycket mjöl så degen är lite kladdig är det sedan bara att klicka ut små klickar på plåten och låt jäsa en halvtimme till innan du gräddar i 200 grader ca 10-15 min. Jag hatar att kladda med bröd deg så jag bara klickade ut små klumpar, såg för hemskt ut, men i ugnen jämnade de ut sej själva! haha :D somsagt väldigt enkelt och går rätt snabbt också!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar